Welkom op de interactieve archiefviewer van de provincie Zuid-Holland!

Hier kan de collectie glasnegatieven en historische films, afkomstig uit het provinciale archief, door iedereen worden bekeken, gedeeld èn gedownload.

Deze collectie, afkomstig uit de periode 1940-1960, is nog niet eerder op grote schaal getoond. De onderwerpen van de bijzondere beelden variëren van Zuid-Hollandse landschappen en stadsgezichten, wegenbouw en Statenvergaderingen tot de herstelwerkzaamheden van de Watersnoodramp. De glasnegatieven vormen samen met een aantal historische films de eerste greep materiaal uit het provinciale archief dat als open data wordt aangeboden. Op termijn wordt de provinciale viewer aangevuld met meer gedigitaliseerde provinciale foto- en filmbeelden.

Het beeldmateriaal wordt u als open data aangeboden, zonder (auteurs)rechtelijke beperkingen. U kunt de data ook hergebruiken. Als u aanvullende informatie hebt over een of meer foto’s, ontvangen we die graag. Per foto kunt u hiervoor tekst in een commentaarveld invoeren.

In de viewer zijn foto's, films en andere beelden te bekijken die, voor zover bij ons bekend, door ons openbaar gemaakt mogen worden. Meent u toch rechten te hebben, of heeft u vragen hierover, neem dan contact op met een van onze medewerkers: rh.beaufort@pzh.nl